5 דוגמאות לעבירות סייבר
העידן הטכנולוגי בו אנחנו חיים יצר מצב אשר בו כמעט כל פעולה יומיומית שאנחנו מבצעים נעשה בעזרת המחשבים. כל המידע מאוחסן ברשת. בין אם מדובר במידע רפואי ובין אם זה מידע אישי של עמותות וכדומה. עובדה זו גרמה לכך כי למעשה אפשר לחשוף מידע רגיש וסודי של אנשים ולגלות כמעט כל מה שרק עולה בדעתנו. כאן נכנסים לתמונה עבירות הסייבר.
כי למרות שאפשר לגלות מידע וניתן לדעת היום הרבה יותר על כל דבר, עדיין נחשב הדבר לעבירה ובמקרים מסוימים אלו הן עבירות עליהם אפשר להיענש בחומרה רבה, אז יש הצורך להכיר את משרד עורכי דין מנשה רון שיוציא מן הצרה.
נמנה להלן 5 דוגמאות לעבירות סייבר:
- שיבושים מכוונים לפעילות התקינה של המחשב. אנשים שמשתלטים על המחשבים באמצעות המחשבים האישיים שלהם או מכשיר הטלפון החכם שהוא למעשה מתפקד ממש כמו מחשב לכל דבר ועניין, מסוגלים לגרום להפרעות בפעילות המחשבית כאשר יש להם מטרות זדוניות בכך.
- העברה של מידע כוזב או פלט כוזב כאשר הדבר נעשה על ידי כתיבת תוכנה אשר כתוצאה מכך ייעשה שימוש במידע השגוי או בתוכנה הבעייתית.
- חדירה למחשבי עסק למשל (קראו על גניבה ממעסיק דרך הרשת) באופן לא חוקי כאשר את הדבר הזה אפשר לעשות על ידי התחברות או התקשרות עם מחשב כמו גם על ידי ההפעלה שלו.
- האזנת סתר – באמצעות חדירה למחשב ניתן גם להגיע למצב שלך האזנות סתר שזו גם כן נחשבת עבירה חמורה מאוד וקיימת עליה ענישה.
- ביצוע פעולות אסורות בתוכנה – עריכה של תוכנה באופן כזה שהמשתמש לא יוכל לעשות בו את השימוש הרצוי.
חשוב לדעת כי למרות שמדובר בעבירות שאולי קשה לעלות על זה שביצע אותן, עדיין לא כדאי לוותר. מדובר בעבריינים שמסוגלים לגרום הרס רב ונזקים חמורים למחשבים פרטיים וכמובן גם למחשבים של מוסדות גדולים או ארגונים. כל אלו זקוקים לחומרים שהם מאחסנים במחשבים שלהם על מנת לקיים את העסק או לנהל את הארגון בצורה הנאותה.
עבירות מן הסוג זה בהחלט עשויות להקים עילה לתביעה אזרחית כאשר בגינה ניתן יהיה לתבוע פיצויים בגין הנזקים שנגרמו, זאת ללא תלות או קשר בהגשה של כתב אישום נגד העבריין.
> קראו גם על עבירת הפרת אמונים