עידן הפרטיות ברשת – כיצד מתמודדים איתה, מתי כוכבי מסביר
אחד הנושאים המשמעותיים ביותר שאנחנו נאלצים להתמודד איתו בשנים האחרונות, זה כל מה שקשור לפרטיות שלנו ברשת, או יותר נכון לומר, ניסיון להגן על הפרטיות שלנו ברשת, בזמן שנדמה שמדובר במלחמה כמעט חסרת טעם, שכן כל החומות כבר נפרצו.
בתור אנשים שאינם נמצאים באור הזרקורים (וגם מי שנמצא), אנחנו שואפים שתהיה לנו פרטיות מוחלטת. כלומר, שאנשים לא יוכלו להיכנס אל החיים שלנו, לא יוכלו לחטט לנו בחיים, במעשים הפרטיים שלנו.
הבעיה היא שרשת האינטרנט על כל רבדיה השונים, לא מאפשרת לנו באמת לשמור על פרטיות באופן מלא. הבעיה היותר מורכבת היא, שהמידע שאנחנו מפרסמים, אפילו באופן פרטי או הדברים שאנחנו מבצעים דרך הרשת הופכים עם הזמן לנחלת הכלל בצורה כזו או אחרת.
למשל, אם אנחנו נכנסים לאתרים מסוימים, בתחום מקצועי או אחר, מהר מאוד המידע הזה יכול להפוך נחלת הכלל, במילים אחרות, ייתכן מאוד שגורמים שונים יעשו בו שימוש לצרכים מסחריים ואחרים.
> הכירו את מתי כוכבי ופועלו בתחום
כיצד נאבקים עם התופעה הזאת
ובכן, ישנה טענה שאומרת, אנחנו יכולים להגן על עצמנו במצב כזה, על ידי כך שנימנע משימוש ברשת, או נפעל דרך פרופילים אנונימיים. זה מאוד קשה ומאוד מורכב, עד כמעט בלתי אפשרי.
מה שכן, אנחנו יכולים לנסות ולהגן על עצמנו, על יד כך, שנמנע מלפרסם דברים מסוימים, וכן נימנע מאחסון מידע אישי באינטרנט וכן במחשב האישי שלנו. כך גם אם גורמים שליליים ירצו לחשוף מידע, הם יתקשו לעשות זאת.
בסופו של דבר, זה כמעט בלתי נמנע היום להתמודד עם חדירה לפרטיות, בטח ביחס לעבר, אך ישנם כלים שיכולים לעזור לנו, אם נדע כיצד להתנהל, כיצד להישמר ולא להתפתות לגלות הכל.