ריבים בזוגיות – מה זה ואיך להתמודד עם הסיטואציה?
ריבים הם חלק ממערכות יחסים. הם יכולים להיות מועילים בהתחלה, אבל כשהם הופכים תכופים מדי ואינטנסיביים מדי, הם יכולים להרוס במהירות מערכת יחסים.
ריבים במערכות יחסים (קבלו כלים להתמודדות עם ריבים בזוגיות באתר של נעמה רגב) יכולים להיגרם מגורמים שונים כמו חוסר תקשורת, אי הבנות, קנאה וחוסר ביטחון. אחת הדרכים להימנע ממריבות היא לנהל שיחה על הבעיה לפני שהיא מסלימה למשהו רציני.
אחת הסיבות השכיחות למריבות היא קנאה. זה יכול לקרות כשאחד מבני הזוג מתחיל להרגיש חוסר ביטחון לגבי תשומת הלב של בן הזוג כלפי מישהו אחר או כשהם מתחילים להרגיש שבן הזוג שלו לא אוהב אותם כמו שהם רוצים שיאהבו אותו.
אחת הדרכים שבהן אנשים מנסים לעתים קרובות להימנע מריב היא על ידי פתיחות עם רגשותיהם ותקשורת זה עם זה על מה שקורה בחייהם ומה מתחשק לאדם השני לעשות או לומר שעלולים להחמיר את המצב עבורם.
>למדו מתי נחוצה הדרכת הורים בראשל"צ
איך מתמודדים עם זה?
"מריבות בזוגיות" הוא נושא רחב המכסה סוגים רבים ושונים של ריבים. יש ריבים שעוסקים בדברים הקטנים, ויש ריבים שעוסקים בדברים הגדולים. הריב יכול להיות על מי צריך לעשות מה, או להיות על איך בני הזוג צריכים לבלות את זמנם יחד. מריבות במערכות יחסים יכולות להתרחש בכל שלב, אבל יש סיכוי גבוה יותר שיתרחשו כאשר הרגשות של אנשים מתגברים.
ריב הוא אי הסכמה בין שני אנשים. ישנן סיבות רבות מדוע אנשים נקלעים למריבות עם בני הזוג שלהם. חלקם עשויים להיות טריוויאליים כמו לא להסכים על ההגדרה של מהו סרט "טוב" או לא לרצות לצאת לדייט בפעם השלישית בשבוע אחד. אחרים עשויים להיות רציניים יותר כמו כאשר אחד מבני הזוג פתאום מתחיל להאשים את השני בבגידה, או כאשר אחד מבני הזוג רוצה לעבור לגור עם בן הזוג השני ואינו רוצה לעשות זאת לבד.
>קבלו המלצה על יועצת זוגית בנס ציונה